Somfy politika privatnosti 

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

17. SRPNJA 2018.

 

U Somfyju želimo biti i ostati vaš odabrani partner na vašem putovanju istraživanja i doživljavanja pametnih kućnih rješenja i s njima povezanih proizvoda ili usluga. Cijenimo povjerenje koje ste nam ukazali i nastojimo biti u potpunosti transparentni kad je riječ o načinu prikupljanja, korištenja i zaštite vaših osobnih podataka. Prepoznajemo vašu potrebu za razumnom kontrolom vaših osobnih podataka pa se stoga obvezujemo da ćemo uvesti mehanizme, postupke i politike kojima ćemo osigurati povjerljivost, integritet i sigurnost vaših osobnih podataka tijekom čitavog životnog ciklusa proizvoda.

 

Grupacija Somfy je odredila Službenika za zaštitu podataka (SZP) koji će osigurati da se naše aktivnosti provode u skladu s važećim zakonima.

 

Za pitanja u svezi s ovom Politikom, za ostvarivanje svojih prava ili podnošenje prigovora, molimo vas da kontaktirate našeg SZP (neovisno o tome s kojom tvrtkom kćeri grupacije Somfy ste u kontaktu): dpo@somfy.com

 

Unutarnja politika privatnosti 

 

Ova politika privatnosti („Politika“) vas informira o tome što očekivati tijekom prikupljanja i korištenja osobnih podataka, tj.:

 1. Na koga se odnosi ova Politika?
 2. Tko je odgovorna osoba?
 3. Na koji način prikupljamo vaše osobne podatke i koje osobne podatke obrađujemo?
 4. Što činimo s vašim osobnim podacima?
 5. Tko prima vaše osobne podatke?
 6. Na koji su način vaši osobni podaci zaštićeni?
 7. Čuvanje podataka;
 8. Međunarodni prijenosi podataka;
 9. Vaša prava;
 10. Izmjene predmetne Politike.

 

 

Lijepo vas molimo da ovu Politiku pažljivo pročitate i da se upoznate sa sadržajem iste.

 

 

 1. Na koga se odnosi ova Politika?

 

Ova Politika se primjenjuje na vas pri svakom posjetu našoj internetskoj stranici, kad nas kontaktirate s namjerom uspostavljanja poslovnog odnosa, tijekom vašeg poslovnog odnosa s nama, kad koristite tehnologiju koju smo vam stavili na raspolaganje ili kad se spojite na određene platforme, aplikacije ili druga rješenja koja vam možemo pružiti ili učiniti dostupnima.

 

 

 

Politika se ne odnosi na zaposlenike grupacije Somfy niti prijaviteljima na otvorena radna mjesta koji se mogu pozvati na politiku privatnosti na našoj stranici karijera.  

 

 

 1. Tko je odgovorna osoba?

 

Pravna osoba odgovorna za osobne podatke prikupljene od vas je tijelo koje određuje kako, kada i zašto prikuplja i koristi vaše osobne podatke („Voditelj obrade osobnih podataka“).

 

Identitet Kontrolora osobnih podataka će ovisiti o tome tko ste:

 

 • ako ste posjetitelj ove internetske stranice (netko tko samo pregledava stranice ove internetske stranice), Voditelj obrade osobnih podataka će biti tvrtka Somfy predstavljena na ovoj stranici.

 

 • ako ste investitor, Voditelj obrade osobnih podataka je Somfy SA, 50 avenue du Nouveau Monde, 74300 Cluses, Francuska.

 

 • ako ste klijent ili dobavljač, Voditelj obrade osobnih podataka je pravna osoba koja upravlja vašim poslovnim odnosima s tvrtkom Somfy. Ove informacije možete pronaći na računu ili narudžbenici koju dobijete ili na Ugovoru koji ste sklopili s tvrtkom Somfy.

 

Za sve ostale pojedince, s izuzetkom zaposlenika koji rade na Somfyjevim lokalitetima, Voditelj obrade osobnih podataka je pravna osoba koja upravlja vašim odnosom sa tvrtkom Somfy. Ovu informaciju možete pronaći na Ugovoru koji ste sklopili s tvrtkom Somfy ili je možete dobiti od kontakt osobe tvrtke Somfy s kojom obično komunicirate.

 

 

 1. Na koji način prikupljamo vaše osobne podatke i koje osobne podatke obrađujemo?

 

Osobni podaci se odnose na podatke koji se mogu osobno pripisati vama.

 

Osobne podatke prikupljamo direktno od vas (a), ali također i indirektno iz drugih izvora (b), na primjer, kad pretražujete Somfyjeve internetske stranice ili nas počnete pratiti na društvenim mrežama.

 

Neovisno o tome prikupljamo li vaše osobne podatke izravno ili neizravno, obvezujemo se obrađivati samo one osobne podatke koji su primjereni, relevantni i potrebni za ispunjavanje svrhe za koju su prikupljeni.  

 

 1. Podaci prikupljeni izravno od vas

 

Možemo prikupljati i koristiti osobne podatke koje nam dostavljate tijekom vaše interakcije s nama.

 

Oni mogu uključivati:

 • Vašu titulu;
 • Vaše puno ime i prezime;
 • Vaše kontakt podatke;
 • funkciju koju obnašate u svojoj tvrtki;
 • proizvode ili usluge od interesa za Vas ili Vašu tvrtku;
 • Vaše mišljenje i preferencije o proizvodu;
 • Vaše komunikacijske preferencije;
 • Vaše povratne informacije o našim uslugama.

 

Također prikupljamo podatke koje nam dajete prilikom izvršenja transakcija prema nama, prilikom pretplate na neku od naših usluga, prilikom popunjavanja kontakt obrazaca ili otvaranja računa na bilo kojoj od naših web stranica, kad kontaktirate naše korisničke ili timove za odnose s medijima, tijekom sajmova ili drugih događaja kojima prisustvujete.

 

Podaci prikupljeni u tim slučajevima mogu uključivati (nastavno na gore navedene podatke):

 • Vaš broj klijenta;
 • detalje o bankovnom računu;
 • brojeve kreditnih kartica;
 • Vaš potpis;
 • Vaš datum rođenja;
 • bilo koju fotografiju koju nam dostavite;
 • bilo koji podatak o lokaciji koji odlučite podijeliti s nama.

 

Ostale informacije koje prikupljamo tijekom vašeg korištenja naših proizvoda i povezanih aplikacija mogu uključivati:

 •  datum Vaše pretplate;
 • Vašu adresu elektronske pošte;
 • cloud ID;
 • Vašu IP adresu;
 • broj mobilnog telefona;
 • određene informacije prikupljene s vašeg upravljačkog uređaja, uključujući dnevničke datoteke, podatke o uređaju i mrežne informacije, i ovisno o odabranim uslugama, lokacijske ili biometrijske podatke.

 

Također možemo obrađivati sljedeće osobne podatke koji se mogu pripisati Vama kao posjetitelju bilo kojeg objekta Somfy grupacije:

 • naziv;
 • tvrtka;
 • ime domaćina;
 • broj osobne iskaznice;
 • broj registarske pločice;
 • datum; i
 • vrijeme dolaska u ili napuštanja naših prostora.

 

 1. Indirektno, putem ostalih izvora

 

Mi također podatke o Vama prikupljamo i indirektno, na primjer kad pretražujete Somfyjeve internetske stranice ili nas počnete pratiti na društvenim mrežama.

Možemo koristiti kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo pretraživanja naših internetskih stranica. Kolačići su male datoteke pohranjene na računalu korisnika; one zadržavaju umjerenu količinu podataka specifičnih za pojedinog korisnika i internetsku stranicu.

Koristimo kolačiće koji su nužni za funkcioniranje naših internetskih stranica (npr. analitičke kolačiće koji nam omogućuju da procijenimo korištenje i performanse naših internetskih stranica i potom poboljšamo njihove funkcionalnosti).

Ako ne želite prihvatiti korištenje kolačića, možete promijeniti postavke Vašeg internetskog pretraživača da automatski odbija pohranu kolačića ili da vas obavijesti svaki puta kad neka internetska stranica zatraži dozvolu za pohranu kolačića. Ako odaberete da ne prihvaćate kolačiće, naša internetska stranica neće raditi ispravno.

 

Obrada se provodi na temelju našeg legitimnog interesa prikupljanja, praćenja i analiziranja aktivnosti na internetskim stranicama. Vi, u svakom slučaju, uvijek morate pristati na obradu kolačića u skladu s postavljenim na traci kolačića koja se pojavljuje u trenutku pristupa našoj internetskoj stranici.

 

Također koristimo i kolačiće za oglašavanje tako da možemo prikazivati oglase za koje smatramo da su za vas relevantni, na našoj stranici ili kad općenito pretražujete Internet. Takvi kolačići se uglavnom koriste da bi se ograničio broj puta prikaza istog oglasa vama i da nama pomogne da procijenimo učinak pojedine oglašivačke kampanje.

Neprihvaćanje oglašivačkih kolačića neće utjecati na vaše korisničko iskustvo tijekom pretraživanja naših internetskih stranica.

Povremeno možemo podatke o vama prikupljati od trećih strana ili iz javno dostupnih izvora, kao što su podaci o vama koji su stavljeni na raspolaganje na internetskoj stranici vaše tvrtke ili iz javnih registara poput Sudskog registra.

 

 1. Što činimo s vašim osobnim podacima?

 

Prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke kad su isti potrebni za pregovaranje ili sklapanje ugovora s vama, npr. za:

 • Upravljanje i održavanje našeg poslovnog odnosa, uključujući kreiranje i održavanje računa u našim sustavima;
 • Upravljanje vašim narudžbama: na primjer za obradu plaćanja, slanje uzoraka ili konačnih proizvoda ili za pružanje usluga i informiranju o statusu vaše narudžbe;
 • pružanje usluga u skladu s našim ugovornim aranžmanom;
 • pružanje korisničkih usluga, na primjer za rješavanje bilo kakvih upita kojih možete imati te evidentiranje i dijeljenje isti interno s ciljem boljeg odgovaranja na iste te poboljšanje naših postojećih proizvoda i usluga te budućih usluga.

 

Vi možete ne dostaviti takve osobne podatke, ali imajte na umu da u tom slučaju nećemo moći pregovarati ili sklopiti ugovor.

 

Također prikupljamo i koristimo vaše osobne podatke kad je to u našem legitimnom interesu, npr. za:

 • Analiziranje vaših povratnih informacija i mišljenja o našim proizvodima ili uslugama da bismo ih mogli neprestano poboljšavati i dalje razvijati;
 • Upravljanje vašim upitima kad kontaktirate naše odjele za medije ili odnose s investitorima ili kad nas kontaktirate putem kontakt obrasca na našoj internetskoj stranici ili kad koristite jedan od naših kanala za podnošenje prigovora;
 • Kreiranje statistika za poboljšavanje naših proizvoda ili usluga;
 • Slanje marketinškog materijala, biltena i/ili anketa krajnjih korisnika o našim aktivnostima i proizvodima ili uslugama koje bi vas mogli zanimati tijekom našeg poslovnog odnosa.

 

Također temeljem našeg legitimnog interesa, vaše osobne podatke možemo dijeliti s bilo kojom podružnicom Somfy grupe, ali i:

 • s trećom stranom pružateljima usluga koji podržavaju naše poslovanje u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka, uključujući pružatelje softvera, usluga hostinga ili pravnih/poreznih usluga, prijevoza ili kreditnih kartica/bankarskih usluga.
 • u vezi ili tijekom spajanja, prodaje ili kupnje tvrtke.

 

Vaše osobne podatke također prikupljamo i koristimo uz vašu dozvolu. Navedeni podaci uključuju podatke koje ste nam odlučili dostaviti u trenutku otvaranja računa kod nas ili kao odgovor na poseban zahtjev koji ste nam uputili, npr.:

 • Pretplate ili nadogradnje bilo kojih naših ili usluga naših partnera,
 • Aktiviranja Vašeg Somfy uređaja,
 • Primanja marketinškog materijala ili biltena o našim aktivnostima, proizvodima ili uslugama.

 

Davanje dozvole da smijemo obrađivati vaše podatke u takvim okolnostima je neobavezno. Međutim, propust da nam to dozvolite će nas u većini slučajeva spriječiti da vam isporučimo dio ili sve usluge na koje ste se pretplatili.

Ponekad prikupljamo ili obrađujemo vaše podatke u skladu sa zakonskim ili regulatornim zahtjevima.

Ne prodajemo vaše podatke trećim stranama.

 

 1. Tko prima vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke dijelimo samo u skladu s odredbama ove Politike, stoga većinom našim zaposlenicima u različitim odjelima, a ponekad i drugim poduzećima unutar Grupacije Somfy i to samo u sljedeće svrhe: upravljanje kupcima, središnja administracija odnosa s kupcima i dobavljačima i u svrhu pojednostavljenja Somfyjevog poslovanja. Ova razmjena osobnih podataka provodi se na temelju legitimnog interesa Grupacije Somfy za upravljanjem ugovornim odnosima unutar Grupacije Somfy i održavanje učinkovite poslovne strukture.

Kad vaše osobne podatke dijelimo s trećim stranama na način istaknut u ovoj Politici (npr. za pošiljke, financijske transakcije, softverske usluge), osiguravamo da takva treća strana daje dovoljna jamstva za provedbu odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za osiguranje poštivanja važećih zakona o zaštiti podataka.  

 

 

 1. Na koji su način vaši osobni podaci zaštićeni?

Uspostavljamo niz tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka i zaštitu istih od nezakonitog uništenja, gubitka, izmjena ili pristupa.

Naše osoblje, agenti i podugovaratelji koji obrađuju vaše osobne podatke potpisali su ugovor o povjerljivosti ili su na neki drugi način obvezani na povjerljivost podataka ili su pod odgovarajućom zakonskom obavezom povjerljivosti.

Od bilo koje treće strane pružatelja usluga koji upravlja vašim osobnim podacima tražimo da se pridržava striktnih obveza sigurnosti, u skladu s ovom Politikom.  

 

 

 1. Čuvanje podataka

Vaše osobne podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno za svaku od gore navedenih svrha.

Možemo, međutim, zadržati neke od vaših osobnih podataka da bismo se uskladili s važećim zakonima i odredbama (npr. za potrebe poreznog nadzora i revizije), a sve u skladu s našim internim pravilima o čuvanju podataka.

Kad više ne bude bilo potrebno zadržavati podatke koji vas još uvijek mogu identificirati, izbrisat ćemo ih, učiniti anonimnima ili objediniti na način da se više ne možete identificirati kao pojedinac.

 

 1. Međunarodni prijenosi podataka

Vaše osobne podatke većinom pohranjujemo na serverima koji se nalaze u EU/EEA ili Švicarskoj.

Obzirom da poslujemo kao globalna tvrtka, oslanjamo se na međunarodne davatelje usluga koji mogu podržati naša globalna rješenja. Vaši osobni podaci mogu biti preneseni u drugu državu koja se razlikuje od one u kojoj imate prebivalište.

 

 1. Vaša prava

Možete nas kontaktirati putem našeg SZP-a radi ostvarivanja prava na vaše osobne podatke koje prikupljamo ili koristimo.

Vaša prava uključuju:

 • Pravo na pristup i ispravak. Imate pravo primiti informaciju o tome obrađujemo li ili ne osobne podatke koji se tiču vas i u takvim slučajevima imate pravo zatražiti kopiju osobnih podataka koje imamo o vama te ispraviti ili nadopuniti osobne podatke koje posjedujemo o vama u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate. Somfyju možete pomoći da osigura točnost, potpunost i ažuriranost vaših kontakt informacija i preferencija ispunjavanjem ažuriranog kontakt obrasca kojeg možete pronaći na bilo kojoj od naših internetskih stranica ili kontaktiranjem našeg SZP-a na dpo@somfy.com s ispravkama ili ažuriranjima;
 • Pravo na prigovor i ograničavanje. Imate pravo u bilo kojem trenutku prigovoriti na korištenje naših vaših osobnih podataka za potrebe direktnog marketinga. Pod određenim uvjetima možete također i ograničiti naše korištenje vaših osobnih podataka, na primjer dok poduzimamo korake da ispravimo netočne podatke nakon zaprimanja vašeg zahtjeva,
 • Pravo na brisanje. Vaše osobne podatke ćemo obrisati na vaš zahtjev osim ako ih trebamo zadržati zbog udovoljavanja važećim zakonima i propisima te u skladu s našim pravilima o čuvanju podataka;
 • Pravo na upravljanje kolačićima i ostalim tehnologijama na našim internetskim stranicama. Kad prvi puta posjetite naše internetske stranice, od vas će se zatražiti dozvola za korištenje kolačića i ostalih tehnologija. Svojim izborom možete upravljati u svakom trenutku kroz postavke vašeg pretraživača. Svoj pretraživač možete podesiti na način da se kolačići brišu s vašeg tvrdog diska, spriječiti postavljanje novih kolačića ili primanje upozorenja kako kolačići ne bi bili pohranjeni bez vašeg izričitog odobrenja. Svoj pretraživač možete također podesiti na način da se kolačići više ne pohranjuju automatski. Međutim, imajte na umu da će promjena postavki kolačića utjecati na način pristupanja našim uslugama i web lokaciji koja zahtijeva kolačiće da potpunu operativnost. Kad je vaš pretraživač podešen na način da odbija sve vrste kolačića, više nećete imati pristup nijednoj od naših usluga. Putem sljedećih poveznica saznajte kako podesiti postavke kolačića u vašem pretraživaču:

Postavke vaših kolačića možete promijeniti bilo kada,kliknite OVDJE.

 • Pravo na povlačenje pristanka Ako vaše osobne podatke obrađujemo temeljem vašeg pristanka, svoj pristanak možete u bilo kojem trenutku povući; to, međutim može značiti, da možda nećemo više biti u mogućnosti nastaviti pružati uslugu koju ste zatražili;
 • Pravo na prijem i prijenos: Imate pravo primati osobne podatke koji se odnose na vas i koje ste nam dostavili, u uobičajenom elektronskom obliku.Imate pravo prijenosa podataka drugom kontroloru (prenosivost podataka);
 • Pravo na podnošenje prigovora Možete nas kontaktirati ako vjerujete da naše korištenje vaših osobnih podataka nije usklađeno s važećim zakonima o zaštiti podataka. Također imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka u vašoj zemlji ili u državi u kojoj se nalazi Voditelj obrade vaših osobnih podataka.

 

 1. Izmjene predmetne Politike

Datum ove Politike naveden je u gornjem tekstu, prije uvodnog odjeljka.Zadržavamo pravo izmjene ove Politike u svakom trenutku i bez prethodne najave, osim ako bi navedene izmjene sadržavale bitne promjene koje bi mogle utjecati na prava pojedinaca prema važećim zakonima o privatnosti i zaštiti podataka. U tom slučaju ćete o takvim izmjenama biti obaviješteni istaknutom obaviješću na početku ove Politike.