Otkrijte sve tehnologije s kojima su Somfy proizvodi kompatibilni

Žična tehnologija

Prve generacije naših proizvoda koriste žičnu tehnologiju. Vašim motoriziranim uređajima (roletama ili tendama) upravlja se preko konzole monitrane na zid, koja je s motorom spojena žicom ugrađenom u zid. Danas većina naših proizvoda ima radio-tehnologiju koja vam omogućuje uživanje u komforu daljinskog upravljanja. Imate li trenutno uređaj koji koristi žičnu tehnologiju, a željeli biste se prebaciti na radijsku? Možete to učiniti pomoću radio-odašiljača. Saznajte kako on funkcionira!

Saznajte više

Bežične tehnologije

Uz bežične tehnologije Somfyja i naših partnera olakšajte si život i bez muke unaprijedite svoje uređaje! Vaši uređaji pomoću radio-tehnologije izravno međusobno komuniciraju u vašem pametnom domu. Centralizirani su na jednom daljinskom upravljaču ili uređaju za automatizaciju doma, tako da svima zajedno možete upravljati preko aplikacije.

io-homecontrol

Radio-protokol io-homecontrol® pouzdana je i sigurna tehnologija sa sustavom za povratne informacije. U svakom trenutku možete provjeriti status svojih uređaja. Osmišljena je za daljinsko upravljanje putem pametnog telefona. Io-homecontrol tehnologija je nadogradiva, što znači da možete dodavati nove uređaje kako vaše potrebe rastu, a da pritom ne narušavate svoj proračun i, najvažnije, svoje postojeće instalacije.

Thread

Somfy se pridružio industrijskom konzorciju Thread, koji su 2014. osnovali dioničari s tržišta pametnih domova s ciljem razvoja i promicanja globalnog komunikacijskog protokola, pouzdanog i sigurnog, za umrežavanje i kontrolu raznih uređaja u domu.
Nekoliko milijuna uređaja instaliranih diljem svijeta opremljeno je Somfy Radio-Tehnologijom - Somfyjevim povijesnim radio-protokolom.
TaHoma, Somfyjevo smart home rješenje, s dodanim pristupnikom ili radio-modulom je kompatibilno s radijskim protokolom za grijanje EnOcean.
Protokol ZigBee je autoritet na polju bežične komunikacije. Somfy ga koristi za pametne domove u Sjevernoj Americi i Aziji. On pruža povratne informacije, tako da u svakom trenutku možete provjeriti status svojih uređaja.
TaHoma, Somfyjevo smart home rješenje, s dodanim pristupnikom ili radio-modulom je kompatibilno s dvosmjernim radijskim protokolom za osvjetljenje Zwave. Somfy usto distribuira rješenja koja koriste ovaj protokol.

Dobro je znati

Jesu li radio-valovi opasni po zdravlje? Mobitel ima signal snage od oko 1 watta, a Wi-Fi router odašilje otprilike 0.1 watt. Signal motorizirane radio-opreme mjeri se u miliwattima. Usto, ti su uređaji u funkciji svega 1 do 10 sekundi dnevno. Ukratko, uređaji s radio-tehnologijom emitiraju 1000 puta manje snage, i to kroz period koji je 1000 puta kraći nego kod mobitela.

Kompatibilne usluge

Otkrijte usluge kompatibilne s našim uređajem za automatizaciju TaHoma®.

IFTTT

TaHoma® je sad kompatibilna i s IFTTT-om, besplatnom aplikacijom i web-sučeljem za automatiziranu interakciju dvaju povezanih uređaja ili usluga izvan SOMFY eko-sustava. Uz IFTTT aplikaciju automatizirajte vezu između TaHoma® scenarija i ostalih uređaja kompatibilnih s IFTTT-om.
Otkrijte IFTTT & Tahomu

Amazon Alexa

TaHoma® je kompatibilna s Amazonovim glasovnim pomoćnikom: Alexa je spojena sa zvučnicima Amazon Echo, Dot ili Tap. Kreirajte vlastiti scenarij na TaHoma® aplikaciji putem svog pametnog telefona i pokrenite ga glasovnom naredbom Alexi!
Otkrijte TaHomu i Amazon Alexu

Apple HomeKit

Appleova HomeKit tehnologija omogućuje vam jednostavno i sigurno upravljanje uređajima kompatibilnima s HomeKitom pomoću Appleove aplikacije Home i Siri na vašem iPhoneu, iPadu ili Apple satu. Uz TaHomu, upravljajte svojim uređajima i kreirajte vlastite scenarije putem Appleove aplikacije Home.

Google Pomoćnik

Google Pomoćnik je Googleov glasovni pomoćnik, dostupan na raznim uređajima, poput zvučnika Google Home, Android pametnih telefona itd. Glasovnom naredbom Googleovom Pomoćniku pokrenite scenarij koji ste kreirali u aplikaciji TaHoma®.