Somfy je već 50 godina neprekidno uz vas.

Više od 50 godina inovacija

Od prvog motora za rolete koji je značio kraj za vitlo, do pametnog doma, Somfy posljednjih 50 godina olakšava život  milijunima korisnika diljem svijeta. Iz dana u dan s vama i za vas osmišljavamo dom sutrašnjice, udobniji, odgovorniji i sigurniji. Osmišljavamo nova, pouzdana i održiva rješenja za poboljšanje kvalitete života.

58

Države

125

Podružnice

8000

Zaposlenici

Radimo na inovacijama zajedno!

Više od 2000 predanih patenata.

Svakoga dana 500 inženjera međusobno surađuje na inovacijama kojima će vašu svakodnevicu učiniti jednostavnom, sigurnom i spokojnom. Uvođenjem tihih i umreženih motora, mobilnih aplikacija za jednostavno upravljanje domom i pametnih rješenja koja međusobno mogu komunicirati na siguran način, naši timovi osmišljavaju domove sutrašnjice. Zahvaljujući tim temeljima te više od 2000 patenata koje je prijavio naš Centar za istraživanje i razvoj, Somfy vam može jamčiti učinkovite i dugovječne proizvode. Međutim, sad je red na vama! Imate li prijedlog u vezi novog ili poboljšanja nekog od postojećih proizvoda? Posjetite našu interaktivnu stranicu My Somfy Lab i podijelite svoje ideje s nama!

Razmišljamo zeleno

Nastojimo poboljšati sve životne uvjete, učiniti ih sigurnijima i ugodnijima i ekološki prihvatljivijim.
1. Nastojimo zgrade učiniti učinkovitijima i ugodnijima za život njihovih stanara. Uzimamo u obzir utjecaj naših rješenja na okoliš tijekom čitavog njihovog životnog vijeka.
2. Razvijamo ekološke proizvode. Svakodnevni glavni cilj svih naših timova je doprinijeti zelenijem i održivijem okolišu diljem svijeta.
3. Odgovornije djelovanje naš je cilj.

Saznajte više

Odaberite francusku kvalitetu

Sve naše proizvode osmišljavaju i proizvode timovi u Gornjoj Savoji, obučeni za rad s najmodernijim tehnologijama. Da bismo vam mogli jamčiti njihovu kvalitetu, performanse i dugotrajnost, redovito ih testiramo i provjeravamo u skladu sa strogo definiranim procesima.

Uz vas svakoga dana!

Kvalitetni proizvodi zahtijevaju i učinkovite usluge pa vas tako u svim vašim projektima podržavamo putem:
1.     Mreže ovlaštenih stručnjaka na svim područjima koja pokrivamo.
2.     Online usluga kojima nastojimo udovoljiti svim vašim potrebama (zahtjevi za ponude, forum, video-zapisi i korisnički priručnici).
3.     Telefonske linije službe za korisnike koja će odgovoriti na sva vaša pitanja.
4.     Službe za kućne popravke. Naiđete li na problem, obratite se našoj mreži stručnjaka.
Odabrati Somfy znači odabrati sve ovo!

Saznajte više

So Open sa Somfyjem

Proizvodi iz našeg asortimana međusobno su kompatibilni i moguće ih je međusobno kombinirati te na taj način stvarati prilagodljiva i nadogradiva rješenja za korištenje s drugim markama kućanskih uređaja. Saznajte više o programu So Open sa Somfyjem i svim našim partnerima!

Saznajte više

Možete nam vjerovati

Jamčimo sigurnost vaših osobnih podataka. Zaštita i poštivanje vaše privatnosti naš je prioritet!

Priča o naprednom brendu

1969

Pionirski duh

U gradiću Clusesu, u podnožju Mont Blanca, Somfy* razvija prvi cijevni motor, označujući time kraj doba ručnog vitla i uvodeći električne rolete, platna, tende i sjenila. Naša priča započinje u Francuskoj, Njemačkoj i Švedskoj gdje tvrtka već ima svoje podružnice. Pustolovina je počela!
*Société d’Outillage et de Mécanique de Faucigny (Tvrtka za mehaničke uređaje iz Faucignyja).

1989

Večeras je Somfy na TV-u!

Somfyjevu prvu televizijsku reklamu u večernjem je terminu emitirao je francuski Canal+, no, do 2005. sve reklamne kampanje postaju međunarodne. Od brenda dostupnoga samo profesionalcima Somfy postaje brend za obične korisnike.

1997

Živio radio!

Somfy u svoje motore ugrađuje tehnologiju koja koristi radio-valove. Zahvaljujući RTS-u (Somfyjevoj radio-tehnologiji), roletama, platnima, tendama i sjenilima može se upravljati pomoću daljinskog upravljača. Dodatna prednost radio-tehnologije je što se jedan upravljač koristi za upravljanje s više uređaja. Tako jednostavno, tako Somfy!

2001

Od roleta... Do čitave kuće

Somfy počinje motorizirati i garažna i dvorišna vrata. Potom kupuje i tvrtku Domis koja razvija bežične alarmne sustave. U osvit novog milenija Somfyjevi proizvodi mogu upravljati svim otvorima u kući kao i njezinom sigurnošću. Jednostavna i pristupačna bežična automatizacija doma je rođena.

2007

Prva partnerstva s ostalim brendovima

 Somfy se po prvi puta udružuje na polju automatizacije doma s Veluxom i lansira io-homecontrol, dvosmjerni bežični radio-protokol. Somfyjevim i Veluxovim proizvodima odsad je moguće upravljati pomoću istog daljinskog upravljača, a zahvaljujući funkciji pružanja povratnih informacija provjeravati funkcionira li sve kako treba.

2010

Uz TaHomu je upravljanje vašim domom jednostavno!

100% u oblaku, 100% radio, 100% otvoreno: TaHoma® sučelje  stiže na vaša računala i pametne telefone da vam pomogne da s lakoćom upravljate svojim domom. Više od 200 kompatibilnih uređaja sad može međusobno komunicirati i funkcionirati!

2015

Pametni i tihi motori

Na tržište stiže ajnovija generacija motora za rolete. Pametan, tih, ekološki prihvatljiv - Somfyjev motor S&S0 RS 100 je sve to.

2017

Umreženi objekti

Somfy kupuje dva velika imena s područja umrežavanja uređaja: MyFox i Okidokeys; pomoću njih razvija proizvode kojima širi svoj asortiman kućanskih uređaja. Na tržište lansiraju tri vodeća proizvoda: umreženu bravu za vrata, umreženi termostat te Somfy One kameru s ugrađenim alarmom.

2018

Do širenja dolazi zahvaljujući programu „So Open sa Somfyjem“ i novim partnerstvima

Grijanje, osvjetljenje, glazba i virtualni pomoćnici... Somfy širi svoj partnerski program radi obogaćenja iskustva umreženog doma. Brend u lipnju razvojnim programerima otvara svoje API-sučelje za još više slobode.

Sljedeće...

Jedva čekamo sutra!