TaHoma partneri

Danas započnite stvarati umreženi dom budućnosti

SOMFY SE UDRUŽUJE S NAJPOZNATIJIM BRENDOVIMA ZA OPREMANJE DOMOVA

Somfy vam nudi veću uštedu energije, udobnost, jednostavnost i sigurnost doma. Zajedno s pažljivo odabranim partnerima pruža vam kvalitetne i pouzdane proizvode.

 

Detalji o našim TaHoma® partnerima

Za Pametan i umrežen dom

Partneri za grijanje

Connected energy management solutions

Atlantic

Kao jedan od najvećih europskih igrača na području toplinske udobnosti i pogodnosti, Atlantic osmišljava, proizvodi i prodaje rješenja koja nude veću udobnost i uštede u kombinaciji s očuvanjem okoliša:  grijanje (električni radijatori, bojleri, toplinske pumpe), topla voda u kući (solarni i termodinamički grijači vode), klimatizacija i ventilacija. Atlantic i Somfy udružili su se da bi ponudili rješenje koje kombinira Somfy stručnost u kreiranju pametnog doma s Atlanticovom stručnošću u upravljanju grijanjem. Ova suradnja omogućila je daljinsko upravljanje Atlanticovim, ali i ostalim kućanskim uređajima, povećavajući pritom udobnost i uštedu energije u kući.

Connected heating

Hitachi

Hitachi, stručnjak za grijanje i klimatizaciju sa Somfyjem radi na učinkovitim rješenjima za udobnost i uštedu energije u domu. TaHoma® sučelje koje je razvio Somfy upravlja Hitachijevim toplinskim pumpama i usklađuje njihov rad s ostalim uređajima u kući. Korisnik jednostavno upravlja toplinskom pumpom putem aplikacije. Odabirom načina rada (grijanje/klimatizacija/odsustvo) i temperaturnih postavki korisnik podešava tjedni program.

From thermostat to home automation

Honeywell

Ovo istaknuto ime na području grijanja na tržište je izbacilo inovativne proizvode toplinske udobnosti na čemu temelje ugled svoga brenda. Njegovi su osnivači 11885. izumili sobni termostat. Više od stotinu godina kasnije, 1988. godine, tvrtka je plasirala prvi programabilni radijatorski upravljač. Nakon što je u svoj asortiman proizvoda dodala io-homecontrol ® radio protokol, grupacija Honeywell se nada da će ostvariti suradnju s istaknutim tvrtkama poput Somfyja i proširiti se na tržište proizvoda za automatizaciju doma. Tako je sada njihovim bežičnim rješenjem Evohome za upravljanje toplinskom udobnošću u pametnom domu moguće upravljati putem TaHome.

Connected heating solutions

Thermor

Thermor je sa svojom stručnošću u području grijanja više od 80 godina prisutan u svakodnevnom životu Francuza. Kao vodeći francuski brend, Thermor u Francuskoj projektira, razvija i proizvodi umrežene radijatore i grijače za vodu pogonjene energijom iz obnovljivih izvora. Thermor i Somfy zajedno nude rješenje koje kombinira Somfyjevu stručnost u umrežavanju doma s Thermorovom stručnošću u području upravljanja grijanjem. Ova suradnja omogućila je daljinsko upravljanje Thermorovim, ali i ostalim kućanskim uređajima, povećavajući pritom udobnosti i uštedu energije u kući.

Connected energy management solutions

Sauter

Sauter još od 1915. razvija rješenja za toplinsku udobnost usko povezana s potrebama korisnika. Grijanje i topla voda u domaćinstvu kroz ventilaciju i obnovljive izvore energije - Sauter projektira inovativna, jednostavna, zelena i svima dostupna rješenja za ugodniju svakodnevicu. Sauterov prioritet je jednostavnost pa tako nude kompletan asortiman usluga i alata za pomoć pri ugradnji i korištenju uređaja. Sauter i Somfy zajedno nude rješenje koje kombinira Somfyjevu stručnost u umrežavanju doma sa stručnošću tvrtke Sauter u području upravljanja grijanjem. Pomoću Somfyjeve TaHome sad je moguće upravljati Sauterovim radijatorima i ostalim uređajima, kako iz kuće tako i s udaljene lokacije, a sve radi povećanja udobnosti i uštede energije.

Connected solutions for air-conditioning and heating

CIAT

Grupa CIAT jedna je od vodećih Europskih tvrtki za grijanje toplinskim pumpama, udobnost tijekom ljeta i klimatizaciju. Ogroman napredak je ostvarila zahvaljujući optimiziranim energetskim rješenjima, poboljšanoj kvaliteti zraka i ugodnijem boravku u kući, pazeći pritom na održivi razvoj i zaštitu okoliša. Ciat i Somfy udružili su svoja znanja da bi ponudili inovativna rješenja na području udobnosti i uštede energije. Zahvaljujući io-homecontrol protokolu, CIAT-ove toplinske pumpe spojene na TaHoma® uređaj za automatizaciju doma pretvaraju vašu kuću u pametni dom.

Connected solutions for heating and boilers

De Dietrich

De Dietrich, vodeće ime na tržištu kondenzacijskih bojlera, već više od deset godina radi na svom brendu Confort Durable®, nudeći multienergetske sustave grijanja za uštedu energije pritom imajući na umu i zaštitu okoliša. De Dietrich i Somfy zajedno nude rješenje koje kombinira Somfyjevu smart home stručnost s De Dietrichovom stručnošću u području upravljanja grijanjem i proizvodnji tople vode za kućanstvo. Ova suradnja omogućila je daljinsko upravljanje De Dietrichovim toplinskim pumpama i bojlerima, ali i ostalim kućanskim uređajima radi povećanja udobnosti i upravljanja energijom u kući.

Connected thermostatic valves

Danfoss

Pomoću Danfossovog upravljača za radijatore Living Connect postavite i programirajte grijanje svake sobe zasebno preko TaHome. Možete podesiti temperaturu vašeg doma za svaku sobu posebno i u različita doba dana. Na taj način ćete poboljšati učinkovitost i udobnost, a pritom smanjiti račune za grijanje. Također ćete poboljšati učinkovitost i udobnost, a istodobno uštediti energiju i smanjiti troškove.

Partneri za Upravljanje energijom

Schneider Electric

Schneider Electric globalni je stručnjak za upravljanje energijom i automatizaciju. Riječ je o vodećoj tvrci u sferi digitalne transformacije tog sektora.  

Schneider Electric i Somfy kombiniraju svoja znanja da bi ponudili jedinstveno iskustvo umrežavanja doma temeljeno na optimalnoj interoperabilnosti svojih ponuda. Te su dvije tvrtke udružile snage da bi predstavile prvu smart home razvodnu kutiju za stambeno tržište: razvodnu kutiju TaHoma® Din-Rail & Schneider Resi9 s modulom Wiser Energy.

Intuitivno Somfy® sučelje TaHoma® obrađuje podatke o energiji koje prikuplja Schneider Elecrticov modul: Wiser Energy. Korisnik putem svoje TaHoma® aplikacije može precizno očitati potrošnju energije.

*Ponuda dostupna u prosincu 2018.

PARTNERI ZA VRATA & PROZORE

Roof windows connected solutions

Velux

Velux, vodeći brend na području krovnih prozora, nudi kupolaste prozore za ravne krovove, svjetlosna okna, sjenila i rolete za krovne prozore, kao i automatske upravljače potrebne za optimalno iskorištavanje svježeg zraka i prirodnog svjetla te kontrolu razine svjetlosti i poboljšanja svakodnevnog komfora.

Velux i Somfy su zajedno razvili io-homecontrol®, radio-tehnologiju sa sustavom povratnih informacija koju koriste sve veće tvrtke s područja uređenja doma. Ugrađena je u široki dijapazon međusobno kompatibilnih proizvoda i pokriva čitavu kuću, a pokazuje se iznimno korisnom na krovu, u produžecima tavana, iznad mezanina i stubišta. Inteligentnim umreženim krovnim prozorima Velux io-homecontrol® povezanim s uređajem za automatizaciju doma TaHoma® može se upravljati daljinski, a senzori ih sami zatvaraju i na najmanju naznaku kiše.

MACO

Maco je jedna od vodećih tvrtki za opremu za prozore, a svakako i jedna od najinovativnijih na tom području. Somfy je odlučio sklopiti partnerstva s najvećim igračima na tržištu prozora da bi ubrzao razvoj kategorije Pametnih prozora.

Zahvaljujući Macovoj i Somfyjevoj stručnosti dobivate savršen sustav za upravljanje i nadzor čitave kuće, a posebice prozora.

Macov prozorski senzor mTRONIC sam otkriva jesu li prozori otvoreni normalno ili na silu. Macov senzor mTRONIC koristi radio-protokol Enocean, tako da ćete trebati Enocean hardverski ključ za spajanje na svoj TaHoma® uređaj. Zahvaljujući ovoj kompatibilnosti, možete kreirati TaHoma® scenarije koji simuliraju vaše prisustvo paljenjem svjetala kad senzor otkrije pokušaj provale prozora i pošalje vam upozorenje!

KFV

Pomoću KFV-ovih motoriziranih brava za vrata spojenih na TaHomu možete daljinski otvoriti vrata ako je vaše dijete zaboravilo ključ, provjeriti jesu li vrata zaključana kad niste kod kuće ili se uvjeriti da su vrata zatvorena kad odete spavati.

HOPPE

Ova kvaka sa senzorom omogućuje vam da provjerite jesu li prozor ili vrata terase otvoreni ili zatvoreni. Pomoću TaHome možete, na temelju otvaranja prozora, s lakoćom podesiti grijanje i položaj roleta.

The sense of opening

G-U

Pomoću sustava Somfy GU Controller io, rješenja koje su razvili GU i Somfy, odsad možete kontrolirati i nadzirati ulazna vrata, klizna vrata i prozore. Osim toga, GU Controller io omogućuje spajanje automatskog višestrukog uređaja za zaključavanje GU-SECURY s grupnim motornim pogonom Gretsch-Unitas u TaHomi. Zahvaljujući funkcijama nadzora zatvaranja i povratnih informacija, uvijek ćete biti sigurni da su vaša ulazna vrata dobro zaključana. Dakle, ne samo da možete daljinski otvarati i zatvarati vrata, već ih i nadzirati. Dobivate i komfor i sigurnost. 

 

The Bricard and Somfy connected doorlock

Bricard

Bricard, ključni igrač na tržištu sigurnosnih rješenja, nudi širok asortiman pouzdanih i naprednih sustava najviših standarda po pitanju sigurnosti. Umrežena brava Bricard x Somfy kombinira Bricardovu bravu i cilindar kojeg pokreće Somfyjev motor i nosi oznaku A2P, jamstvo sigurnosti i kvalitete priznato od strane profesionalaca za sigurnost.
Sučelje TaHoma® koje je razvio Somfy, upravlja Bricardovom umreženom bravom za vrata. Korisnik može jednostavno otvoriti ili zatvoriti vrata putem aplikacije, pa čak i dodati to svojoj dnevnoj rutini.
Kombinirajući Somfyjevu stručnost u motorizaciji i Bricardovu u sigurnosti, ovo partnerstvo predstavlja iskorak u demokratizaciji umreženog doma i učvršćuje lidersku poziciju obaju brendova.

PARTNERI ZA AMBIJENT

A connected home filled with music

SONOS

Sonos je bežični audio sustav koji vaš dom ispunja nenadmašnim zvukom, za vašu glazbu, filmove i televizijski program. Pustite pjesmu po vlastitom izboru u prostoriji kojoj želite ili istu pjesmu u svakoj prostoriji. Uz Sonos i Somfy možete ispuniti kuću glazbom i iskombinirati svoj omiljeni radijski program sa scenarijima i životnim trenucima programiranima u TaHomi. Sučelje TaHoma® kompatibilno je sa svim Sonosovim zvučnicima i ima pristup listi “Omiljeno” sa Sonosove aplikacije. Sonosov sustav lako se integrira u TAHOMA platformu: TAHOMA identificira zvučnike u svakoj zasebnoj prostoriji ili grupi prostorija i automatski prati bilo kakve promjene u Sonosovoj aplikaciji.

Partneri za rasvjetu

Connected lighting solutions

Philips Hue

Partnerstvo Philipsa i Somfyja korisnicima omogućuje novi pogled na automatizaciju doma i nudi rješenje za unapređenje njihove udobnosti. Philips Hue i Somfy, svaki sa svojim iskustvom, pružaju kompletan paket za upravljanje kućanskim uređajima, dostupan svima: upravljanje rasvjetom nikad nije bilo tako jednostavno i učinkovito!

Philips Hue, neprikosnoveni lider na području umrežene rasvjete, nudi asortiman žarulja koje posve mijenjaju način upotrebe rasvjete.

Philips Hue je kompatibilan s TaHomom i ruši sve granice u umrežavanju doma! Rasvjeta je zaista posebna kategorija, a TaHoma® je upravljanje različitim Philips Hueovim žaruljama, sada zaista otvoreno rješenje za tržište i svojim korisnicima nudi najbolje od najboljeg u umreženju doma.

Legrand

Legrand i Somfy dva su velika igrača na smart home tržištu, s komplementarnim distribucijskim kanalima. Dijele ambiciju za pružanjem kompletnog iskustva umreženog doma svojim korisnicima, zahvaljujući kompatibilnosti Somfyjevih i Legrandovih rješenja za automatizaciju doma.

Legrand Céliane™ je s Netatmom razvio širok asortiman umreženih prekidača i sklopki. Taj je asortiman sad kompatibilan sa Somfy radijski upravljanim roletama, zahvaljujući uređajima za automatizaciju Somfy Smart Home TaHoma® ili Connexoon. To znači da se Somfy radijski upravljanim roletama može upravljati pomoću aplikacije Legrand Home + Control* i obrnuto: upravljajte umreženim Legrand proizvodima putem TaHoma® aplikacije i kreirajte beskonačan izbor scenarija!

*Upravljanje roletama IO i RTS putem Legrandove aplikacije "Home+Control“ bit će dostupno od siječnja 2019.

PARTNER ZA SIGURNOST

CONNECTED HIGH SECURITY SYSTEM

Verisure

Od svog osnutka 1988., Securitas Direct, koji u Francuskoj djeluje pod imenom Verisure, europski je lider u daljinskom nadzoru, s više od 2 milijuna klijenata. Securitas Directov Verisure uvijek prednjači po inovacijama i oslanja se na najsuvremenija dostignuća na polju sigurnosti, kao i na svoje stručno osoblje, koje sigurnosni sustav može postaviti za svega 30 minuta.

Verisure, vodeća tvrtka za daljinski nadzor i Somfy, vodeća tvrtka za opremu za umrežavanje doma, dijele svoje iskustvo i znanje kako bi korisnicima pružili najsveobuhvatniji sigurnosni paket na tržištu.